GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search

Se pot confunda cristalele? X. PIETRE GALBENE.

Se pot confunda cristalele? E chiar atat de greu sa le deosebesti? Poti sa te pacalesti?

 

La prima vedere, asemanarea dintre cristale poate fi izbitoare, incat chiar si unii vechi cunoscatori intr-ale pietrelor se pot insela. Ca sa eviti situatia, in primul rand, e bine sa cumperi cristale de la magazine specializate. Am vazut multe magazine care vand Calcit in loc de Citrin, Malahit artificial in loc de Malahit natural, Howlit bleu in loc de Turcoaz, sticla in loc de Cuart si lista poate continua… Nu e (neaparat) rea intentie, ci mai degraba lipsa unei informari aprofundate in acest sens, pentru ca da, se pot face multe confuzii!

Daca ai dubii cu privire la cristalele pe care le detii, iata aici un mic indrumar vizual pentru a deosebi cristalele care seamana foarte mult intre ele.

(Partea a X-a)

Nu orice piatra galbena e… CITRIN! Afla de aici cate cristale cu nuante apropiate sunt, care pot fi usor confundate.

Pietrele naturale de culoare predominant galben/aurie sunt:
       
CUMPARA DE AICI PIETRE GALBENE

 

CITRIN CALCIT GALBEN

CITRINUL poate fi confundat cu unele varietati de CALCIT GALBEN  dar pot fi usor de identificat: citrinul este sticlos si semitransparent, Calcitul este poros, este o piatra moale si este opac.

 CITRIN  CUART RUTILAT

La CUARTUL RUTILAT, rutilul auriu este usor de identificat ca niste firisoare de aur in interiorul pietrei, ceea ce face diferenta de Citrin.

CALCIT GALBEN  AVENTURIN GALBEN

CALCITUL GALBEN poate semana si cu AVENTURINUL GALBEN, dar Calcitul galben este poros si moale, iar Aventurin galben este opac si sticlos.

CITRIN TOPAZ GALBEN

Diferenta o face delimitarea clara a zonelor de alb si galben in cazul Citrinului, pe cand la Topaz zona de galben poate fi doar vaga, ca o urma, ca o usoara irizatie.

JASPUL GALBEN  AVENTURIN GALBEN sau AGATA GALBENA

Diferenta o face nuanta, la Jaspul Galben – nuanta este de galben-mustar, la Aventurin este un galben-orange.

CHIHLIMBARCITRIN

Diferenta fiind tuseul. Citrinul este sticlos si rece, Chihlimbarul este usor, cald si moale, iar daca este pus intr-un pahar cu apa, pluteste la suprafata apei.

OCHI DE TIGRU

Ochiul de tigru este greu de confundat cu alte puetre galbene, decat, eventual, cu imitatii de sticla. Irizatiile care isi schimba stralucirea in functie de lumina, ajuta la identificarea pietrei.

 

Autor: astrolog ACVARIA | www.acvaria.com | www.acvaria.eu

Doar cristale naturale!Doar cristale naturale!Doar cristale naturale!Doar cristale naturale!Doar cristale naturale!Doar cristale naturale!
www.kristale.ro * Peste 100 de varietati de cristale natur si pietre semipretioase
Cristalele recomandate zodiilor. Copacei si Sporul Casei cu pietricele. Bratari si medalioane din pietre semipretioase.