NOU

GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

PELERINAJ | FRANTA | Le Puy en Velay | Catedrala Notre-Dame si capela Saint Michel. De aici poti face un prim pas pe Il Camino

Urmareste-ne colectiile de fotografii pe:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dana.onmyway/ 
FACEBOOK: https://www.facebook.com/dana.onmyway/

FRANTA | Le Puy en Velay

Catedrala Notre Dame du Puy si capela St. Michel D’Aiguilhe

Catedrala Notre Dame du Puy –  Catedrala Maicii Domnului a Bunei Vestiri – este o biserică romano-catolică situată în Le Puy-en-Velay, Auvergne, Franța. Este unul din punctele de plecare in pelerinajul Santiago de Compostela  – il Camino, traseul francez – in acest loc gasindu-se o statuie a lui Santiago/Saint Jacques de Compostela si binecunoscutul simbol al traseului, scoica Saint Jacques ce insoteste tot traseul de 1600 km prin Franta si Spania.

In aceasta catedrala, aflata pe un deal, intr-un loc foarte pitoresc, se gaseste si o statuie unicat sculptata in cedru negru, fiind singura Fecioara Neagra. De fapt este o copie, pentru ca originalul a fost ars in piata publica in timpul revolutiei franceze. Statuia este asezata in altar, deasupra unui basorelief sculptat in marmura alba, prezentand scena Bunei Vestiri.

Capela Saint-Michel d’Aiguilhe se afla pe o stanca din mijlocul orasului Le Puy-en-Velay, Franța. La capela se ajunge urcand la pas 268 de trepte sculptate în stâncă. Capela micuta este dedicata arhanghelului Mihail si a fost construita în 969 pe un con vulcanic din mijlocul orasului, ceea ce o pune foarte frumos in evidenta, privita din orice colt al localitatii.

GALERIE FOTO ©dana.onmyway